Eredet előzetes

Toy story 3 előzetes

Film és sorozatkritika minden mennyiségben

A blog fő célja, hogy filmekről és sorozatról alkossak, valamint alkossunk véleményt, kritikát. A régebben látott filmektől, a most játszott filmekig szeretnék elmenni. Annak is örülnék, ha film és sorozatrajongók is megosztanák itt a gondolataikat!:)

True Blood Opening

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FILMEK

Számláló

Számláló

Viharsziget

2010.03.27. 23:31 :: Solei

SHUTTER ISLAND – VIHARSZIGET

 

Figyelem! A végkifejletet nem találjátok meg itt, de SPOILERES részekkel találkozhattok! Ha nem akarod ezeket tudni ne olvasd tovább!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adott két rendőrbíró, egy hátborzongató sziget elmebetegekkel és egy különös történet. Az ok, amiért a két férfi „eredetileg” idejön, az egy beteg nő szökése. Már az elejétől kezdve furcsa hangulat lengi körbe a filmet, ami sejtet valami többet annál, mint aminek tűnnek a dolgok. Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) az egyik rendőrbíró meglepő II. világháborús emlékeivel találkozunk, álmában halott feleségét látja, aki segít neki, mindeközben egyre több és különösebb információhoz jut az intézményről, amitől gyanakodni kezd. Elkezdődik egy „játék”, amiben Teddy be akarja bizonyítani, hogy az intézet titkos tevékenységeket folytat a falakon belül. Sok furcsa képsort láthatunk, nagyon sokáig nem áll össze a kép. A vége pedig kicsit kiszámítható, ám itt most nem lőném le a nagy poént. Nekem nagyon tetszett a befejezés, az egész film lassan apró darabokból, párbeszédekből épül fel, mindvégig homályban tartva a végkifejletet, amit a több mint 2 órás film utolsó perceiben ismerhetünk meg.

Amúgy maga az egész film nagyon jól össze van rakva, alapos párbeszédekkel megtűzdelve, a hangulata, pedig nagyon hatásos, kissé sötét, kissé thrilleres. Nem mondanám azt, hogy ez egy tipikus thriller. Mert annál sokkal több, és sokkal kevesebb. A zenei hatások is nagyon tetszettek végig a film során, remekül passzoltak a történethez és kiváltották a kellő hatást nézés közben. A színészi játék is meggyőzött, sok helyen olvastam, hogy nem tudnak elvonatkoztatni a „nyálas” Leonardótól, de szerintem nem volt benne semmi nyálas, vagy gyerekes. Már elég idős arca van egy ilyen filmhez, és amúgyis remekül játszotta el az érzelmeket, elég sokrétű színésznek kell lenni egy ilyen karakter eljátszásához. Mindemellett nagyon tetszettek a történelmi vonatkozások, a holokauszt is nagyon jól passzolt ide (hiszen ez volt az egyik oka annak, hogy Teddy sem volt 100-as) A könyvet nem olvastam, nincs viszonyítási alapom, csak egy esti mozi keretében tekintettem meg, így csak az első benyomás élményeit írtam le. Az biztos, hogy meg kell néznem még egyszer ahhoz, hogy a végével össze tudjam kapcsolni a többi korábbi eseményt.

 

Most egy erősen SPOILERES rész következik!

 

Nem akarok sokat írni a végéről, de vannak olyan dolgok, amik tényleg nagyot koppantak. Itt arra gondolok, hogy a nő megölte a saját gyermekeit. Na az volt az egyik legdrámaibb jelenet, amikor a férj hazajött és látta a halott gyermekeit. Minden fájdalom tükröződött DiCaprio arcán, az egyik legjobb pillanatai közé tartozik a filmnek!

 

Mindent összevetve engem meggyőzött, még utána is jó volt róla beszélgetni, gondolkozni a dolgokon, egy kicsit lassú lefolyású volt néhol elnyújtott párbeszédekkel, de szerintem 9/10-et megér! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

Nektek mi a véleményetek?

 

 

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekkritikak.blog.hu/api/trackback/id/tr481873992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása